Народна музика взриви Джулай Морнинг в Перник

Стотици перничани се качиха на крепостта Кракра, за да отпразнуват „Джулай Морнинг“. Част от тях и останаха, за да посрещнат първите слънчеви лъчи.

По традиция преди изгрева на крепостта се събраха любители на рок музиката, а рок банди, които свиреха за перничани бяха групите „Зона 69“, „Bad city“, „Band 100“, „Tsunami“ и „Eagle heart“ .

Какво разказаха пред zapernik.com  почитатели на рока.

„Зона 69“ със сензационно откриване на пернишкия фестивал „July Morning“

Пернишката рок група „Зона 69“ стартира фестивала „July Morning“ с енергия и завладяващо рок шоу.
Бандата бе първият изпълнител на събитието и успешно разби всички очаквания, оставяйки публиката във възторг.
Бандата съчета музикантските си умения с енергични рифове и мощен вокал, създавайки впечатляваща атмосфера от началото до края на изпълнението си.

След блестящата си изява на „July Morning“, „Зона 69″ не прекъсва своята музикална експлозия.
Групата обещава още повече провокации и силна музика на своя предстоящ концерт на 8 Юли в рок кафе Перник, по случай рождения му ден. “

Цунами отнесе главите на всички 

Рок фестът е започнал със силно начало, поставено от софийската банда „Tsunami“ , която буквално отнесла главите на всички още с качването си на сцената. Групата изсвирила няколко страхотни кавъри на емблематични рок песни, а още с първия акорд всички се стекли към сцената, за да ги слушат. „Tsunami“ отдали почит и на наскоро починалата Тина Търнър, като изсвирили нейно парче, на което всички започнали да танцуват. Рокаджиите от „Tsunami“ били викани три пъти на бис. А след концерта е имало запитвания към представители на Община Перник дали могат  да поканят група „Tsunami“ да изнесе цял концерт в Перник. Научихме, че още преди Джулая е имало около 60 запитвания дали група „Tsunami“ ще идват на рок феста.

Снимка: Мартин Иванов

Тазгодишният джулай обаче, не мина и без неприятни моменти.

Рок групата към читалището в кв. Бела вода – „100“ е разцепила Джулай Морнинг на две. Тяхното решение било да изпеят 8 народни песни в рок вариант, което отвратило част от посетителите на Джулая и хората ги обвинили, че са съсипали празника с интерпретациите си. Други пък са се кефили, научи zaPernik.com.

Част от хората са си тръгнали по време на участието на група „100“, но мнозинството са останали и аплодирали.

Снимка: Мартин Иванов

Не е липсвало и авария.

Токът по едно време е спрял за кратко. Причината е в авария на енергодружеството в района.

В крайна сметка част от най-верните почитатели на изгрева останаха да го приветстват, а Радослав Велинов публикува страхотна снимка на този момент:

Добрата новина е, че рок концертите продължават и по залеза на 1-ви юли.

Вторият концерт, в който участие ще вземат „Уикеда“, „S3X“, „Delta Roosters“, „Baron Chameleon“ и гостите от град Кочани, Северна Македония „Йордан Манов трио“ също ще се проведе на крепостта от 18:00 ч. на 01.07.2023 г.

Партньори в организацията на събитието са Club Maze JB.