БОМБА В ZAPERNIK.COM! ГЕРБ Перник се разцепи преди местните избори

ГЕРБ Перник се разцепи преди местните избори, научи ZaPernik.com. Партията на Бойко Борисов е дълбоко разделена на два лагера, научи сайта ни. Дълбоката причина е … предстоящите местни избори за кмет и общински съветници.

Първият лагер е на крилото в ГЕРБ, което смята, че трябва да подкрепи действащия кмет на Перник Станислав Владимиров за втори мандат.

Там са председателят на Общинския съвет Денислав Захариев, депутатката Христина Георгиева (пернишкото Мелони),  Младежи ГЕРБ, експертът по образование Цветана Пиралкова, съветниците Иво Петров, Андрей Павлов и др.  Те смятат мандата на кмета за успешен и са кетегорични, че подкрепа на ГЕРБ ще го изстреля категорично като победител още на първи тур. Все пак Перник е бастион на ГЕРБ и именно в бившия миньорски град Бойко Борисов получава най-високия резултат от цяла България.

Кметът Владимиров безспорно има успешен първи мандат. Той надгради успешните неща на ГЕРБ в Перник, поправи грешките. Не търсеше реваншизъм. Показа, че фокуса е какво правиш, а не откъде идваш е по-важен и успешен за Перник. Работеше редом с кметовете на ГЕРБ по места. Не ги наказа, а с това и живущите там. И не на последно място – звездата на кмета Владимиров изгря в съвместната му дейност по водната криза на Перник, заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. От тази гледна точка, не виждам причина ГЕРБ да не подкрепи един независим и успешен кмет, който не дели администрацията на партии и не членува в неприятелски на ГЕРБ партии и работи оперативно отлично с нашия лидер„, казва Денислав Захариев – председател на Общински съвет Перник и общински лидер на партията на ГЕРБ в Перник.

 

 

Вторият лагер е от крилото на бившата кметица Вяра Церовска и бизнесмена, който чистеше боклука на Перник по нейно време Федята.

Това крило търси реванш за загубата на изборите преди 3 години и смяната на договора за боклук и смята, че на Владимиров трябва да му се пречи и да се издигне кандидат, който да реже живо месо от кмета, за да го унижи и да не спечели от първи тур.

В този лагер са бивши управленци, които искат нова власт – областния лидер на ГЕРБ Перник Емил Костадинов, общинския съветник Александър Александров, адаша му изпаднал депутат Александров (доктор Ушко), бившия депутат Кирил Ананиев и бизнесмени около кръга Федята. Голямата цел – да се попречи на Станката да победи от първи тур, а на втори тур всички мутри да се обединят срещу него. Другата цел е да се наместят общински съветници, които да съботират действията по сметоизвозване, за да се върне стария боклукчия на Перник.

Драмата е голяма

До един месец двата фронта в ГЕРБ трябва да решат какво ще се прави. Партията има три седмици да издигне своите кандидат-кметове в различните общини в Областта.

Станислав Владимиров още не е обявил как ще се яви на изборите за кмет в Перник.

В града се събираха подписи за създаване на негово движение. Дали обаче ще бъде подкрепен от някого и кого…това е тема, която ZaPernik.com ще следи в развитие на живо в сайта си!