Закриват курсове по линията Перник – Мещица – Брезник, променят разписанието

Промени в областната транспортна схема ще се извършат след приети решения по време на заседание на Областна транспортна комисия.

Заседанието се проведе тази сутрин в Областна администрация-Перник и на нея присъстваха заместник-кметовете на общините Брезник и Трън Иван Бъчваров и Румяна Младенова, както и представители на други общински администрации и институции в региона, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на заседанието комисията разгледа две предложения на Община Перник за извършване на промени по линията Перник – Мещица – Брезник. Едното предложение беше за отпадане на курсовете по линията Перник – Мещица – Брезник, които се изпълняват събота, неделя и в празнични дни. Курсовете са от квотата на Община Перник.

В момента и от времето на пандемията, доколкото знам от превозвача, не се изпълняват. Второто предложение е пак по същата линия курсът на 18:00 часа да се промени на 18:10 часа, поради недостиг на време за пътуване, което е 40 минути”, каза на заседанието представител на общинската администрация в Перник.

Другото важно предложение, което касае пътуващите между двата града, също беше разгледано, гласувано и прието. Курсовете от маршрутното разписание по линията Перник – Мещица – Брезник няма да се изпълняват в съботни, неделни и празнични дни.

Това са курсовете на 10:50, 14:50, 17:30 и 19:00 часа с точка на тръгване от Перник, както и тези на 12:10, 15:30 и 18:10 часа от Брезник.

“Превозвачът има от квотата на Община Брезник няколко курса съботно-неделни и празнични дни, които те изпълняват. Няма достатъчно пътникопоток, за да изпълняват и тези курсове от нашата квота”, поясни още представителят на Община Перник.