ИТАЛИАНСКО ТРИО СОПРАНИ пристигат за първи път в България, изнасят концерт в Перник на 3-ти юли

На 3-ти юли от 19.00ч. в на сцената на Театъра в Перник ще звучи класическа музика. Италианско трио сопрани пристигат за първи път в България и перничани имат възможността да ги посрещнат в нашия град.

В годината на честването на 100-годишнината от рождението на голямото сопрано Мария Калас, три изключително талантливи и прекрасни италиански сопрани, Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио с невероятните си гласове са готови да изненадат българската публика.

В редица български градове, заедно с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов, Италианското трио сопрани ще обединят своите гласове в един магичен симфоничен образ с богата програма от класически оперни арии, неподражаеми италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена, които няма да оставят равнодушни никого от зрителите.

Елена Роси е един от специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франчино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си фондация Лучано Павароти и печели редица награди, като приза от комитета „Енрико Карузо 2021“.

Виола София Нисио печели редица световни престижни конкурси за оперно пеене, последните са от октомври 2022 г. печели втора награда на конкурса за оперни певци в Пиенца, а през ноември 2022 г. печели втора награда на конкурса „Магда Оливеро“ в Милано.

Всяка една от тях работи с известни оркестрови и сценични режисьори и изпълняват водещи роли в най-престижните театри в Италия и по света.

Концертът на италианското трио сопрани представлява уникална възможност за българската публика да се наслади на вълнуващо музикално изживяване, което ще им позволи да бъдат потопени в света на класическата музика и изяществото на вокалното изпълнителско изкуство.

Билетите за концерта на Италианското трио сопрани в Перник, на 3.07 от 19.00ч. са в продажба на касата в Драматичен театър Перник и се очаква голям интерес към този изключителен проект.

Работното време на касата на театъра е: 10.00-13.00ч. и 14.00-18.00ч. (в работните дни), в дни с представления – до 19.00ч. За контакт и резервация на билети -076 603 203 /билетна каса/.

Коментари

коментара