Майката на убиеца ПРОГОВОРИ пред съда: С общи пари с убитата Евгения, Орлин си покривал разходите по делото за убийството й

На поредното заседание в съда, по делото за убийството на Евгения Владимирова, при което обвиняеми са съпругът ѝ Орлин и свекър ѝ Пламен, показания дадоха още свидетели. В съдебната зала бе призована и майката на Орлин – Боряна Владимирова.

„Разбрах, че Евгения е убита, часове след задържането ми“, каза тя пред съда, като допълни, че тогава узнала и това, че „Орлин има нещо общо със случая“.

След задържането ѝ, по време на разпит в СДВР, на Боряна ѝ било казано: „Ако искате да имате връзка с внука си, трябва да се подложите на полиграф и аз отказах“, допълни тя и обясни, че след като задържали сина ѝ и мъжа ѝ, посещавала психиатър и взимала лекарства, пише Труд.

По време на заседанието стана ясно, че след като бил задържан и вече е в ареста, синът ѝ Орлин ѝ дал достъп до директно банкиране. Това било по повод апартамента, който капарирали заедно с Евгения, преди изчезването ѝ.

„Развалих предварителния договора за закупуване на жилището, за да не „изгори“ първоначалната вноска от 90 000 лв. Това сме го обсъдили с Орлин по време на свиждане“, каза още майката.

„Беше през декември 2021 г. или през януари 2022 г. Орлин ми даде всички акаунти и пароли на сметки и на Фейсбука си“, каза още майка му.

Боряна каза, че не се е поинтересувала, каква част от тези 90 000 лв. са били на Евгения.

„Една част от върнатата от инвеститорите сума вече използвах. Имах доста битова разходи, като плащане на парно, ток, както и по делото за адвокати“, каза тя пред съда.

Братът на убитата Евгения Николай Чорбанов я попита: „С парите на Евгения ли плащате за адвокати?“.

„Исках да направя влог на името на детето, но нямах оригиналния акт за раждане. Не съм искала акта и затова и не съм открила сметка на името на детето“, каза още тя, като допълни, че от цялата сума до момента е останала половината и тя ще ги задели за внука си.

Приживе Боряна не знаела Евгения и Орлин да имат проблеми.

„Не знаех двамата да имат проблеми. За мен те много се обичаха и детето си също обичаха, много му обръщаха внимание. Орлин е споделял с мен проблеми, но не и от семейно естество“, довери пред съда майка му.

Относно съпруга си Пламен, Боряна обясни, че двамата имат 40-годишен брак, а през последните години той боледувал.

„Не сме имали проблеми двамата. Не бих казала, че злоупотребява с алкохола, но пие. През 2020 година му беше забранено от лекарите да употребява алкохол, защото му беше констатирана цироза. Има няколко операции, проблеми с очите и диабет“, каза съпругата му.

По думите ѝ съпругът ѝ Пламен не говорел с нея за това, за което е обвинен.

„До ден днешен конкретно не сме обсъждали това нещо. Пламен не разговаря по този въпрос с мен. Като замълчи и знам, че няма да стане“, каза още Боряна.

Междувременно експерти уточниха, на днешното заседание пред съда, че на улични камери за общинско наблюдение, в деня на изчезването на Евгения, бил забелязан автомобилът на Пламен. Той се движел от Перник към София, като минал по „Цар Борис 3“, стигнал до ж.к. „Лагера“ и след около час тръгнал в обратната посока по същия маршрут.

Евгения и Орлин живеели в наследственото жилище от бабата на обвиняемия в ж.к. „Лагера“.

Освен това експерти уточниха още, че на чифт ръкавици е установен биологичен материал от Пламен Владимиров, а на други ръкавици, по външната страна, е установена смес от Пламен и Орлин Владимирови.

Коментари

коментара