Ужасът започна, но знам, че ще се справим: Ники започна терапия, парите не достигат – казва майката на момчето от Перник

С болка започва битката за живот на Никола от Перник. Малкото момче е поредното дете, за което перничани се обединяват за събиране на средства за спасението му.  Ники претърпя първата си химиотерапия, която по думите на майка му се е отразила зле. „Ужасът започна, но знам, че ще се справим“ – пише с болка майката на момчето. 

Никола е приет в столичната ИСУЛ за химиотерапията, тъй като няма време за отлагане. Целта на семейството е Ники да се лекува в Германия, но средства за лечението му все още не достигат. Междувременно кампанията за спасение на детето продължава с набиране на средства по всякакъв възможен начин. В Германия обещават на Ники възстановяване, затова всеки дарен лев е стъпка към живота.

Ето какво напиша майката на Ники:

„Здравейте приятели.

В последните няколко дни нямах сили да пиша и да ви държа в течение със ситуацията на моето силно момче, на моето сърце Никола. Започна нашият кошмар. В четвъртък се наложи да ни приемат в болница ИСУЛ, тъй като лечението на слънчицето ми Ники не търпи отлагане, а заминаването ни за Германия се забавя. В Петък му беше първата химиотерапия и ужасът започна. Терапията му се отразява доста зле, непрекъснато повръща и е с непрестанни болки в цялото тяло. Вече трудно става и е доста изтощен, а е едва самото начало . Знаем, че ни чака трудна битка, но също така знаем, и че ще се справим.
Искам да благодаря на всички Вас, който не ни оставихте в този труден момент и продължавате да ни подкрепяте. Благодаря ви от сърце“

Коментари

коментара