Бивш директор на Даймлер-Мерцедес изнася лекции по авангарден дизайн на автомобили в Перник

Проф. Харалд Лешке, директор на отдел „Корпоративен и иновативен дизайн“ на Даймлер-Мерцедес, изнася лекция „Авангарден дизайн на автомобили“ на събитие на 20 юни 2023 г. в Перник.

На 20.06.2023 г. (вторник) от 17:30 до 19:30 ч. в тържествената зала на Минна дирекция, гр. Перник, ще бъде представен „Авангарден дизайн на автомобили“, в рамките на програмата „Инженерен дизайн“ на Европейския
политехнически университет.

Студентите, които изберат да се обучават за бакалаври и магистри в специалността „Инженерен дизайн“, ще получат знания и умения от професионално направление „Общо инженерство“, с фокус върху интегрирани системи за дизайн и производство, бутиков дизайн, дизайн на жизнена среда, договаряне на дизайнерския труд и авторското право, дизайнерски експертизи, декоративни и експозиционни покрития в дизайна.

Интердисциплинарната подготовка дава възможност за реализация на дизайнерите в широк кръг от областта на инженерния дизайн, оценка, консултации и експертно мнение по отношение на ергономични и дизайнерски проблеми, както и развитие в областта на маркетинга и рекламата.

Специалността ще бъде представена от ректора на университета проф. Марин Маринов.

В рамките на събитието бившият директор на отдел „Корпоративен и иновативен дизайн“ на Даймлер-Мерцедес, проф. Харалд Лешке и председателя на УС на „Националната асоциация за дизайн и реклама“, проф. Сашо Драганов ще представят иновативни съвременни концепции за авангарден дизайн на транспортни средства и изделия..

Инициативата се провежда съвместно с община Перник.