Цяло пернишко училище получи двойки на матурите! Вижте кое наше школо удари дъното и ни засрами пред цяла България

В град Перник, 12-ти клас на учениците от 9-то училище Темелко Ненков в квартал Твърди ливади, се оказаха в центъра на невероятен скандал. След обявяването на резултатите от матурите по математика, училището дълбоко потъна в оценителен провал, като всички ученици получили двойки по матурите по математика. 

Шокът се усили още повече, когато стана ясно, че това е единствения случай в България, в който цяло училище постига такъв опустошителен резултат на матурите. Възмутени хора в сферата на образованието се питат как е възможно едно учебно заведение да пропусне да подготви своите ученици адекватно за толкова важния изпит.

В училището се преподава основно на деца роми, а директор е Марин Никодимов – приближен на партия ДПС.

Никодимов най-вероятно ще бъде подложен на критика от страна на обществеността за своето лошо управление и липса на внимание към образователния процес. Със своите връзки и влияние, той предизвика спекулации, че нивото на учениците може да е дълбоко засегнато от политически мотиви, а не образователни. Все пак и други училища в България имат ромски ученици, но избутат по някоя тройка.

Коментари

коментара