Ретропарад тази неделя в Перник: Мерцедеси, Опели, Форд Мустанг, Волво, Рено, Додж, Буик, Волга, Москвич, Лада и Трабанти налазват по площад Кракра

И тази година любителите на класически автомобили ще имат възможността да се докоснат и да се снимат с различни марки от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер. Сред тях ще бъдат Мерцедеси, Опели, Форд Мустанг, Волво, Рено, Додж, Буик, както и познатите Волга, Москвич, Лада и Трабанти. Четвъртият ретропарад, който ще се проведе тази неделя /18.06.2023 г./ от 10:00 ч., е организиран от автомобилен ретро „AvangarD Classic“, с подкрепата на община Перник и под патронажа на кмета Станислав Владимиров.

Алеята на класиката ще бъде разположена около централния градски площад и за първи път е с международно участие на автомобили от Северна Македония и Сърбия. Организаторите припомнят, че за участие в парада не се подават заявки и не се заплащат такси, а всеки е добре дошъл.

„Достатъчно е да имате интересно ретро или класическо моторно превозно средство и да желаете да го покажете“, казват те.

По традиция на плакатите за ретропарадите е изобразен автомобилът, носител на Купата на Кмета от предходната година. Затова тази година централно място на него заема FORD модел А, който през миналата година получи приза. Тази година визията, поръчана от организаторите е дело на художник, който нарисува картина по техен проект. Оригиналът ще бъде изложен на парада и ще бъде продаден на търг.

„Алея на Класиката- Перник“ 2023 г. се организира с подкрепата на община Перник и приятелите на клуб „AvangarD Classic“ : ДЛВ, САМИ-М, LIDL, Изворна вода eGo, Сани Конс, Канал „Струма“, Zeta Style, Eurica.me, Dexa Solutions и vsi4kibri4ki.