Областният управител на Перник ЕДИНСТВЕН не си подаде оставка и не се присъедини към превратаджиите на Радев: Приемствеността е важна за развитите държави, инатливостта е признак за политическа немощ

Масово областни управители напускат постовете си днес, бойкотирайки новото правнителство на Николай Денков. Единственият, който отказа да си подаде оставка и да бойкотира съставянето на новото правителство е областният управител на Перник. В тази връзка областният управител Людмил Веселинов излезе с остра позиция във фейсбук, която публикуваме на читателите на ZaPernik.com:  

Това, което се прави с абдикирането на държавата от регионите, през групово оттегляне на областните управители е недостойно. Към днешна дата представлявам държавата в Област Перник. Избран съм да служа на хората , не на интересите на отделни политици. Моите шефове са тези , които отделят една трета от заплатата си за данъци.

Няма да оставя област Перник на произвола на съдбата. Вървят процедури относно Минна дирекция, която ми беше кауза.

Видял съм добро от досегашното правителство – дадоха ни средства за закупуване на Минна дирекция. Върнахме я на перничани. Обживихме я! Имали сме и припирни с Гълъб Донев – борих се срещу вдигане цената на водата, настоявах за изпускане на язовир Студена, когато бе на ръба. Моята работа бе да представлявам държавата в Перник , защитавайки интересите на перничани.

Не приемам идеята да пречим на новото българско правителство. Не смятам това за държавническо. Приемствеността е много важна в развитите държави. Инатливостта е признак на политическа немощ.

Всички областни управители са назначени с процедура и ще си отидат така. Ние сме временни работници, които трябва да помагаме , а не да пречим на държавата, докато сме на работа.

В отговор на десетките журналистически запитвания дали Област Перник има областен управител от днес.

Людмил Веселинов
Областен управител на Перник