За ПЪРВИ ПЪТ в Перник! Красиви мажоретки от цяла България заредиха града с усмивки и танци – СНИМКИ

Перник отново е пръв! От нашия град стартира на Първият ученически турнир по чирлидинг и мажоретни дисциплини „Перник 2023“. Тридневното състезание се провежда в зала „Борис Гюдеров“ и се организира от СК „Персияна“ и Община Перник, съвместно с Българския чирлидинг съюз и Българската асоциация спорт за учащи .

В първия ден на събитието се включиха ученически формации от цялата страна. А състезателната част на Държавното първенство, на което ще се представят отборите на спортните клубове, членове на Български чирлидинг съюз продължава и днес.


„Щастлив съм, че първото държавно първенство по този красив спорт, който скоро ще бъде част и от олимпийската програма се провежда в Перник. Благодаря на двигателя на организацията Надежда Стоицева за това, че не спира да подготвя бъдещи шампиони и организира такова прекрасно състезание“, каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, който откри турнира.

„Колкото и Държавни турнири да организираме, този в Перник винаги ще остане първи“, каза председателят на БЧС Милко Кралски. Той добави, че за краткото време, в което състезанието е организирано се е получил добър синхрон между всички клубове и институции и в него ще участват отбори от 19 града в България.

Наградите на най-малките участнички бяха връчени от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в общинската администрация, организатора на турнира Надежда Стоицева и председателя на БЧС. А участниците и гостите бяха поздравени от танцьорите на Ансамбъл за народни песни и танци „Граовска младост“