Преследване и БОЙ на пътя между София и Перник

Кадри: Нова тв

Спор между шофьори на пътя прерасна в грозен скандал и сбиване. Инцидентът е отпреди няколко дни и се е случил на магистралата от Перник към София, съобщава Нова телевизия.

Конфликтът е избухнал между водачите на камион и лек автомобил. Версиите на двете страни обаче се разминават значително.

Според съпругата на шофьора на леката кола тежкотоварният автомобил се е опитал да ги избута от пътя. А причината е, че малко преди това камионът е искал да изпревари колата в тунел, но шофьорът не му е направил място, което подразнило водача на тежкотоварното превозно средство.

„Когато излязохме от тунела, шофьорът на камиона почти ни избута в мантинелата. На отбивката на Мало Бучино той ни избута от пътя и благодарение на бързата реакция на съпруга ми успяхме да спрем на сантиметри от канавката. Тръгнахме след него, за да разберем какво го е провокирало”, разказа Марияна Маркова.

Водачът на камиона обаче твърди, че той е бил нападнат и удрян.

„Те бяха пред мен и спряха в аварийното платно. Тогава мъжът слезе от колата и започнахме да говорим за това, че в тунела не се изпреварвало и имало ограничение на скоростта. Жената обаче беше супер агресивна. Направо се вцепених от нея. Започна да ми скача, да ме хваща за врата и да ми дърпа дрехите. В интерес на истината я бутнах настрани. Тогава мъжът ѝ ми скочи. Бутнаха ме в канавката, която е доста дълбока, и започнаха да ме удрят. Ритаха ме в ребрата. Още съм с натъртвания.”, заяви Сергей Богев, шофьорът на камиона.

Марияна Маркова отрича твърденията на водача. По думите ѝ мъжът я ударил през лицето, когато се е опитала да го снима с телефона си. Жената заяви, че ще търси правата си по съдебен път. От фирмата собственик на камиона заявиха, че водачът вече е освободен от работа. Шофьорът е бил в изпитателен срок към момента на инцидента.

Работодателите му го описват като изключително кротък и спокоен човек и са изненадани от реакцията му. Въпреки това той е уволнен.

Коментари

коментара