Топлофикация Перник с важно напомняне за абонатите, чиито уреди за дялово разпределение все още не са отчетени

От Топлофикация Перник напомнят на абонатите, които са пропуснали и двете дати за безплатен годишен отчет на уредите за дялово разпределение, че е необходимо да се свържат с дружеството, за да бъде уговорена индивидуална дата за посещение на отчетно лице, което да снеме показанията от уредите в имота. В противен случай, на абоната ще бъде начислена консумация на максимална мощност, което не е желателен вариант и не е в ничий интерес.

„За да се изготвят коректно изравнителните фактури за потребената топлинна енергия през сезон 2022/2023, трябва да бъдат надлежно отчетени индивидуалните уреди за дялово разпределение на всички абонати на Топлофикация Перник. Нашите служители са на разположение на клиентите, за да изберат заедно най-удобното време, в което да се извърши годишният отчет.“ заяви инж. Чавдар Стойнев от Топлофикация Перник.

От дружеството напомнят, че след като бъдат снети всички данни, експертите на Топлофикация Перник ще направят детайлен анализ и ще изготвят индивидуалните изравнителни фактури. Това ще се случи в първата половина на месец юли. До 31 август пък е крайният срок, до който всеки абонат, открил грешки в изравнителната си сметка, може да я отнесе за коригиране към съответното дружество за дялово разпределение.

Директорът обясни, че паралелно с съставянето на годишните изравнителни сметки се работи и по изготвянето на лятната ремонтна програма на дружеството. В ход са и административните и монтажните дейности, свързани с реализацията на проектите за преминаване към природен газ, което в момента е най-голямото предизвикателство и кауза за развитието на Топлофикация Перник като дружество, осигуряващо чиста енергия.

Коментари

коментара