Едно събитие показа колко много ДОБРО живее в Перник

Ученици от пет пернишки училища и техните родители прекараха един прекрасен ден, заедно с кучетата от Общинския приют за безстопанствени животни. Инициативата за интересната среща на децата с част от кученцата в приюта бе подета от доброволеца Надя Райкова и е продължение на проекта на Центъра на кариерно развитие при ЦПЛР-ОДК – „С грижа за животните“.

„Целта на инициативите ни е да възпитаме у децата добро отношение и грижа към животните“, каза Райкова. Тя добави, че денят е бил прекрасен както за кучетата така и за децата и затова такива срещи ще бъдат организирани по-често.

Общо 32 кучета от приюта взеха участие в празника, а шест от тях Перла, Темида, Медун, Малечка, Плам и Бебо бяха капитани на отборите на ОУ „Св. Константин Кирил Философ“, VI СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, VII ОУ “Георги Сава Раковски”, VIII ОУ “Кракра Пернишки” и ОУ “Св. Климент Охридски” – с. Рударци.


Състезанието на смесените отбори бе разделено на три кръга. Първият бе „Модно дефиле“. В рамките му учениците трябваше да изработят костюм за своя капитан. Във втория състезателен кръг отборите преминаваха през различни препятствия, а в третия наречен „Хвани-хапни“ капитаните трябваше да хващат лакомства във въздуха.

След състезателната част, наградите за която бяха осигурени от община Перник всеки желаещ можеше да разходи четириногите приятели и да се включи в многобройните игри. Една от тях бе викторина с въпроси, свързани с животните. Въпросите пък бяха поставени в кошница, носена от най-възрастното куче в приюта дядо Джордж.

Коментари

коментара