СЕДМИЦА НА СПОРТА В ПЕРНИК: Плуване за деца с увреждания, щафета за детските градини и футбол за Купата на кмета, която отиде в ОУ Иван Рилски

С два големи турнира ще завърши седмицата на спорта в Перник, съобщиха от общината. 

Традиционният турнир за деца „Аз обичам джудо“ ще се проведе за шести път в зала „Борис Гюдеров“ в събота, а в неделния ден в първия турнир по самбо, организиран от Спортен клуб по бойни спортове „Кракра Пернишки“ сили ще премерят някои от най-добрите в този спорт.

През цялата седмица, посветена на Деня на българския спорт – 17-и май децата на Перник участваха в разнообразни спортни мероприятия. Едно от тях бе спортният празник по плуване за децата с увреждания, организиран от СК „Адаптирана физическа активност и спорт“ и Община Перник. В демонстрацията се включиха 30 деца, които се обучават в спортния клуб под ръководството на Петя и Стефан Димитрови.

В Деня на българския спорт в зала „Борис Гюдеров“ спортуваха и 150 деца от детските градини в община Перник. Детския празник бе подновен след тригодишно прекъсване заради пандемията и бе изпълнен с много емоции, спортен дух и настроение. Участниците бяха поздравени от д-р Татяна Вангелова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Перник, която им пожела успешно представяне, а малките спортисти показаха бързина, ловкост и сръчност в забавните щафетни игри. В празника взеха участие и малките мажоретки от ДГ N 6 „Българче“.

Организатор на проявата бе община Перник със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Превантивно-информационният център.

12 училищни отбора взеха участие в петнадесетото издание на традиционния турнир по футбол за Купата на кмета за 3-4 клас, която се организира съвместно с ОС на БФС-Перник. Шампиони футболната надпревара при най-малките станаха учениците на ОУ „Св. Иван Рилски“, които вдигнаха купата на турнира, след като на финала надиграха връстниците си от Х ОУ „Алеко Константинов“, които получиха сребърните медали, на трето място пък се класира отборът на ХI ОУ „Елин Пелин“.

Коментари

коментара