120 години: ОУ „Иван Рилски“ раздаде юбилейни значи на актрисата Луиза Григорова и кметът на Перник Ст. Владимиров

120 годишен юбилей отбеляза най-голямото пернишко училище ОУ „Св. Иван Рилски“ в големия салон на Двореца на културата. Годишнината на училището бе изпълнена с множество събития и запомнящи се срещи, а  концертът, подготвен от педагогическия колектив и учениците бе кулминацията на честванията.

Гости на събитието бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов, началникът на РУО-Перник Ваня Коконова, предстоятелят на храм „Св. Иван Рилски“ отец Людмил, директори на училища, много учители и родители.

„В създаването и развитието на ОУ „Св. Иван Рилски“ са вложени толкова големи мечти, творческа енергия, отдаденост и сила, че пред нас стоят високи изисквания. Първо да познаваме труда на хората били тук преди нас и да държим същите високи стандарти“, заяви директорът на ОУ „Св. Иван Рилски“ Цветана Пиралкова. Тя добави, че училището и градът ни са свързани силно чрез духовната сила на Рилският чудотворец, светията признат за изключителен духовен авторитет заради своя равноангелен живот. Тя се обърна към учителите и директорите, които са свързали живота си с училището и им благодари за това, което са направили за развитието на школото.

„120 години са период, който е проправил път на много поколения преподаватели и ученици, дали много за развитието на всички сфери на нашата държава. Най-голямото ни училище е значимо не само в нашата област, но и в цяла България именно заради своите ученици проправили си път у нас и в чужбина“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той коментира, че всеки преминал през училището винаги ще носи в сърцето си огъня на знанието. Владимиров каза още, че е поел ангажимент основното училище да бъде едно от най-модерните в България.

„Успяхме да осигурим финансирането за изграждането на новия корпус с басейн и благодаря на директора г-жа Пиралкова, че общината и училището сме истински партньори и ще успеем да завършим начинанието си“, каза още Станислав Владимиров.

В своето поздравление областният управител Людмил Веселинов заяви, че училището има потенциал да бъде най-доброто в България. „Следвайте повелите на патрона си и вървете смело напред и следвайте пътя на знанието“, призова той учителския колектив и учениците.

По случай юбилея кметът Владимиров бе удостоен със златна значка на училището. Златни значки бяха връчени на актрисата Луиза Григорова, учители и бивши директори.

Коментари

коментара