ПОСЛЕДЕН ЗВЪНЕЦ: Гимназиите в Перник изпратиха Випуск 2023

Време е. Гимназиите в Перник изпратиха Випуск 2023 и се сбогуваха със своите абитуриенти. В Перник се проведоха училищните тържества по изпращане на 12-десетокласниците, които повече няма да седят на ученическия чин.

ПГОТ „Свети Иван Рилски

Гимназията по облекло и туризъм – ПГОТ „Свети Иван Рилски“ изпрати с вълнуващо тържество три класа зрелостници от випуск 2023г.

Много вълнение, усмивки, мъничко тъга от раздялата, поздрави, танци и много обич изпълниха сърцата на зрелостници, учители, родители и ученици. С трогателни слова към абитуриентите се обърна директорът на гимназията госпожа Вяра Димитрова. Тя им пожела попътен вятър, твърдост, упоритост и постоянство, с които да постигат мечтите си и да променят света около себе си към по-добро. Госпожа Димитрова призова абитуриентите никога да не се примиряват с посредственото, да превърнат младостта си в двигател на живота и да имат една успешна житейска и професионална реализация, съобщиха от училището.

Благодарствени слова от името на целия випуск прочете Габриела Николова от 12в клас. Зрелостниците от випуск 2023 подариха на ръководството и на целия педагогически персонал цветя в знак на обич, благодарност, признателност за грижите и всеотдайността, с които са ги дарили през годините.

На празника имаше и много награди и отличия. Призът „Отличник на випуска“ грабна Антонина Томова от 12б клас. Наградени бяха и най-добрите в професията зрелостници от трите дванадесети класа, както и тези, които показаха отлични резултати през всички учебни години.

Пъстри балони полетяха в небето като символ на полета на младежките мечти на нашите абитуриенти. Класните ръководители на зрелостниците им раздадоха свитъци с пожелания, които допълнително развълнуваха всички.

ПГИ Перник

Със стилна церемония Професионална гимназия по икономика изпрати също своите зрелостници. Да уважат празника, гости бяха кметът на община Перник господин Станислав Владимиров и госпожа Юлиана Ефремова, началник отдел образование в община Перник.

С голямо вълнение директорът на гимназията инж. Румяна Иванова връчи на учениците дипломи и медали за отлични образователни резултати и високи постижения на състезания и олимпиади. Тя пожела да продължат да следват пътя на своята професионална и личностна реализация, да бъдат все така мотивирани и целеустремени.

Директорът поздрави и всички официални гости и партньори на учебното заведение. В своето обръщение към абитуриентите, господин Владимиров пожела здраве и успешна реализация на всички – тук, в нашия град.

Осмокласниците също приветстваха своите завършващи съученици, а момчетата и момичетата от танцовия състав на гимназията отправиха своя поздрав. Отличникът на випуска – Михаела Стоянова – с емоционално слово от името на всички зрелостници, благодари на преподавателите, казвайки че ще оправдаят надеждите им, ще следват мечтите си и ще се гордеят, че са възпитаници на Професионална гимназия по икономика Перник.

ГПЧЕ Симеон Радев

Езиковата гимназия в Перник изпрати своите абитуриенти с много обич и емоции. Младите хора бяха приветствани от директорката Теменужка Крумова.

Випуск 2023 премина през венец от цветя и се снима за спомен със своите класни ръководители.

По-рано на специална церемония в тържествената зала на Минната дирекция зрелостници от ГПЧЕ „Симеон Радев“ получиха своите немски езикови дипломи, издавани от Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална Република Германия – DSD II. Абитуриентите са положили успешно изпит за дипломите, които са най-високата степен на езиков сертификат по немски език, необходима за следване във висше учебно заведение в немскоговоряща страна.

„Развълнувана съм, че за 16-и път ГПЧЕ „Симеон Радев“ връчва немски езикови дипломи на свои ученици. Днешният ден е празник на цялата общност на езиковата гимназия, но най-вече на нашите абитуриенти, които положиха много труд през изминалите пет години и стигнаха до финала“, каза директорът на училището Теменужка Крумова. Тя благодари и на преподавателите, подготвили учениците за този важен момент за тях.

ПМГ Христо Смирненски

Абитуриентите от Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“ също се сбогуваха с училищното знаме на тържество в Двореца на културата.

Гост на тържеството им бе заместник кмета на Община Перник Стефат Кръстев.

Директорката на училището Емилия Грозданова отправи пожелания към своите ученици. Бяха наградени и отличниците на Гимназията.

Накрая на тържеството всички си направиха групова прегръдка на сцената

ПГТС Арх. Йордан Миланов

Професионалната гимназия по строителство и техника в Перник изпрати своите абитуриенти атрактивно – с кукери и димки.

На тържеството присъства кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова, която пожела на добър час на абитуриентите.

Завършващите класове минаха под свод от балони със своите класни ръководители.

ПГТЕ Христо Ботев

Випуск 2023 изпратиха и в Професионалната гимназия по техника и енергетика в Перник. По традиция абитуриентите преминаха през купол от балони и целунаха за последен път училищното знаме.

А директорката Соня Николова плисна менче с вода пред випускниците и им пожела на добър път в живота.

Завършващите затрупаха класните си ръководители с огромни букети цветя и подаръци.

От училището бе изработена и специална рамка за Випуск 2023, която едва побра щастливите абитуриенти

Отличници

НА ДОБЪР ЧАС И МНОГО УСПЕХИ, ВИПУСК 2023!

Коментари

коментара