Станислав от Перник е ПОБЕДИТЕЛ в ХЕЛС КИТЧЪН

Станислав от Перник ли е новият победител в Хелс Китчън или победата му ще измъкне под носа конкурентката му Виолета? 

В Големия финал и двамата готвиха индивидуално за предимство. Станислав заложи на роладина със свинско филе, савиче с мида сен жак и  пюре от целина. Виолета си постави високо летвата със заек, сотирани зеленчуци и чипс от салвия.

Оценката на шеф Ангелов за чинията на Станислав бе: “ Мога да говоря за чинията ти до утре. Много естетика, много вкус и надграждане, не се повтаряш. Не си спомням да съм ял нещо такова в този сезон. Сосът – забележителен, много вкусен. Но пропуснал си един фин детайл. Накълцал си лангустината. Грешката ти може да е фатална.“

С тази чиния Станислав си спечели предимство, тъй като чинията на конкурентката му Виолета, която пое голям риск със заешко се оказа не толкова добра, колкото на перничанина.

На финала двамата се изправиха да готвят един срещу друг, но не и сами, а именно  – с останалите участници отпаднали от предаването.  Предимството на Станислав бе той пръв да избере кой да готви на финала с него.

Станислав обаче бързо остана без предимство, тъй като в решителния ден, когато всички готвачи трябваше да готвят, отборът на перничанина остана с човек по-малко. Криситан така и не се появи в кухнята под предлог, че не се чувствал много добре.  Той отказа на Станислав да се бори за него и пожела да се прибере вкъщи.

„Това е прецедент. Готвач да не се яви на финала в Хелс Китчън“ – коментира с недоумение шеф Ангелов. Станислав обаче бе уверен, че и без един човек пак ще се справи отбора му.

Припомняме, че по време на риалитито Станислав и Кристиан се скараха жестоко и си налетях на бой. Възможно е все още един от тях да таи неприязън към другия и да се е отказал да му помогне в решителния финал за спечелване на 100-те бона.

На самият решаващ финал след битката, шеф Ангелов нарече Станислав „калена пернишка стомана“, имал „завидно кулинарно IQ“ и за неговите години може да върти цял ресторант, докато много от неговите набори още „мама им пере гащите“.

След лекцията на шеф Ангелов, той обяви и големия победител : Станислав.