Отличниците на града на среща с кмета на Перник

И тази година по традиция кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с най-изявените абитуриенти от пернишките училища. На официална церемония в Художествената галерия в Минната дирекция присъстваха отличниците на града – 27 зрелостника от 11 средни общообразователни училища и професионални гимназии.

„Няма как да не съм щастлив днес, защото се срещаме с отличниците на Перник. Връщам се назад в годините, в деня в който за последен път прекрачих училищния праг. Това е момент, който всички помним и оставя отпечатък в сърцата ни, защото годините в училище са едни от най-прекрасните в живота ни“, с тези Владимиров се обърна към зрелостниците-отличници, като им пожела да завоюват много нови успехи, но да се върнат и да ги споделят с Перник.

Всички абитуриенти бяха представени с кратка визитка, а след това получиха сертификат за отличие и икона на Свети Иван Рилски – закрилникът на Перник, с пожеланието светецът да бди над делата им, да ги пази и да им помага в трудни моменти. Празничен поздрав към присъстващите отправиха ученици от ГПЧЕ „Симеон Радев“ и пернишкият илюзионист Икар.

 

Коментари

коментара