ТЯ не заслужаваше това! Пребитата до смърт Анита хранила мъжа си с лъжичка, а той я затри

Анита хранеше Димитър с лъжичка като бебе, след като падна и се преби от строежа, а той да вземе да я затрие. Така се вайкаше възрастна съседка на Димитрови, живееща на горния етаж.

Тялото на 43-годишната Анита Димитрова бе открито в семейното жилище на улица „Юрий Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“ сутринта на 29 април.

По думите на съседката преди време Димитров претърпял сериозна злополука, а жена му била неотлъчно до него. Водила го по рехабилитации, грижела се за него всеотдайно, докато не се изправи на крака. Само че той имал лош нрав и си пийвал.

Комшийката разказа, че у семейството често имало кавги. На въпрос викали ли са полиция съседи, щом са чували скандали, тя отсече: „Аз и да съм чула нещо, няма да кажа нищо.

Как така, сама жена съм. Освен това съм на силни хапчета и като легна да спя, нищо не чувам“, заобяснява съседката и допълни за фаталния ден: „Чух само писъците на децата й, като са я намерили сутринта“.

Закрила

С непълнолетните деца вече се е заел отдел „Закрила на детето“, съобщи наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжна прокуратура Перник Албена Стоилова, цитирана от „Телеграф“. По думите й дъщерите на Димитрови най-вероятно ще останат под попечителството на техния вуйчо – брата на Анита и съпругата му.

На практика децата остават в същия дом, тъй като бабата и дядото, при които са били, живеят в същата къща в кв. „Църква“. Именно там се върнала и Анита с децата, след като преди няколко месеца срещу Димитър – с прякор Мите Миньорецо, била издадена ограничителна заповед заради упражнено домашно насилие над нея.

Преди два месеца обаче жената се прибрала при насилника в семейното жилище в кв.“Изток“ – постъпка, която по-късно й коства живота. Подавала е и молба за развод, която после оттеглила.

Според протокола от аутопсията Анита е издъхнала в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, кръвозагуба и аспирация на кръв в белите дробове. Назначени са експертизи, които да покажат дали освен с юмруци Димитър си е служил с някакъв предмет или пък става въпрос за падане.

Тялото на Анита е било освободено от Съдебна медицина преди няколко дни с разрешение да бъде погребано.

Хронологията

Още по време на съдебното заседание по мярката за неотклонение на Димитров наблюдаващият прокурор цитира свидетелски показания, според които до около 12.30 часа на 29 април обвиняемият пил алкохол в близкото квартално заведение. Бил доста почерпен.

Към 1 часа след полунощ съседи чули силен трясък на входната врата на жилището на семейство Димитрови. После в продължение на час от дома се чувал шум като от местене на мебели и още около половин час тропот и трясъци като при борба.

Викове не се долавяли. После всичко утихнало.

Около 4.13 часа сутринта Димитър се чул с една от дъщерите си и тъста си, казвайки, че нещо лошо се е случило. Щом едната дъщеря доловила по телефона, че баща й е пиян, веднага позвънила на тел 112. В същото време роднините се втурнали към жилището и заварили Анита мъртва.

Малко преди това камери запечатали образа на мъж, приличащ на Димитър да хвърля чувал в близък до блока контейнер за боклук. В него разследващите по-късно открили окървавени дрехи на Димитров.

Свидетели от кръчмата потвърдили, че по-рано той бил облечен с тях. Разследващи забелязали и охлузвания по кокалчетата на ръцете на Димитър. От огледа на трупа станало ясно, че по тялото на Анита имало множество травматични увреждания.

Мълчание

Пред разследващите Димитър не давал никакви обяснения. По време на съдебното заседание по мярката му за неотклонение той отрони само: „Не съм искал да убивам съпругата си. Съжалявам“, но отказа да обясни случилото се пред съда или пред разследващите.

Служебният му защитник пък обясни пред съда, а и пред журналисти, че повод за конфликтите с Анита били подозренията на Димитър, че тя му изневерява. Според служебния адвокат на Димитър – Николай Цветков, не става въпрос за умишлено убийство, а за нанасяне на телесна повреда с настъпила смърт по непредпазливост.

В понеделник Окръжен съд Перник остави Димитров в ареста.

Коментари

коментара