Ученици от СТРОИТЕЛНИЯ в Перник с базар в подкрепа на деветокласника Павел

Европейският клуб към ПГТС “Арх. Й. Миланов“ организира, по случай Деня на Европа, благотворителен базар под мотото „Вкусът на Европа“.

Събитието ще се проведе на 09.05.2023 г. от 10.30 ч в главното фоайе на училището. На базара ще се предлагат европейски ястия, приготвени от младшите посланици от програмата „Училища посланици на ЕП“.

Събраните средства ще бъдат дарени на Павел Светлинов Караджов от 9 г клас.

15-годишният Павел се нуждае от две операции, за да има нормален начин на живот. И това ще струва непосилните за семейството му 60 хил. лв.

Павел Караджов от години страда от неуточнено засега заболяване на гръбначния стълб, което превръща детството му в истински кошмар. Въпреки множеството операции младото момче не се подобрява и родителите му постоянно търсят начин, за да помогнат на любимия си син.

Последните тестове показват, че Павел има 75% изкривяване на гръбначния стълб, който трябва да се оперира спешно. Ако това не случи и процентът на изкривяване се увеличи, детето ще натовари сърцето, тъй като има запушена клапа. Освен това през юли капачката на коляното му се измести заради неправилна позиция на малката костица – разказва майка му.

От училището на Павел канят всички перничани да се присъединят към благородната им кауза.

Можете да помогнете на Павката и с дарения по банков път:

Дарителска сметка: 0000000029783755

IBAN: BG48STSA93000029783755

BIC: STSABGSF

Павел Светлинов Караджов

Коментари

коментара