Съседи ЗАКОВАХА Мите Миньорецо в съда. Анита издъхнала от загуба на кръв

Мите Миньорецо е безспорният убиец на съпругата си Анита още преди самият той да каже пред съда, че съжалява и че не е искал да я убива. Съседи заковаха Миньорецо в съда със свидетелски показания, а правосъдието не му позволи да излезе под домашен арест заради вероятността да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Според свидетелски показания изнесени от главния обвинител по делото, около 12.30 часа обвиняемият Димитър пил алкохол в близко заведение. Към 1 часа след полунощ съседи чули силен трясък на входната врата на жилището на семейство Димитрови.

После в продължение на час от дома се чувал шум като от местене на мебели и още около половин час тропот като при борба. Викове не се долавяли. После всичко утихнало.

Около 4.13 часа сутринта Димитър се чул с една от дъщерите си и тъста си, казвайки, че нещо лошо се е случило. Те се втурнали към жилището и заварили Анита мъртва.

Малко преди това камери запечатали образа на мъж, приличащ на Димитър, да хвърля чувал в близък до блока контейнер за боклук. В него разследващите открили окървавени дрехи на Димитров.

Свидетели от кръчмата потвърдили, че по-рано той бил облечен с тях. Разследващи забелязали и охлузвания по кокалчетата на ръцете на Димитър.

Съседка, живееща над дома на Димитрови, разказа, че въпросната нощ не е чула викове. „Към 5 часа само чух писъците на децата й, като са я намерили“, обясни комшийката.

По думите й в семейството често имало кавги. Анита била добра жена, грижела се съвестно за децата, гледала и Димитър, след като той претърпял злополука, падайки от строеж в столицата.

В съдебната зала стана ясно, че по тялото на Анита имало множество травматични увреждания. Починала е в резултат на кръвозагуба и аспирация на белите дробове.

Другата страна:

Служебният защитник на обвиняемия обясни, че Димитър знаел, че Анита има извънбрачна връзка, която продължила и след като се върнала при съпруга си. Това станало преди два месеца, след като срещу Димитър имало издадена ограничителна заповед заради домашно насилие, пише „Телеграф“.

По думите на защитника клиентът му споделил, че жертвата постоянно отправяла обиди и обвинения към съпруга си. Димитър също така бил подал молба за развод.

Адвокат Николай Цветков каза, че според него става въпрос за причиняване на телесна повреда и смърт по непредпазливост.

Димитър е бил наказван административно и за шофиране в нетрезво състояние. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред САС. Адвокат Цветков обаче беше категоричен, че няма да обжалва, докато не се изготвят експертизите по делото.

Коментари

коментара