ГЛЕДАТ МУ МЯРКАТА: Години на тормоз и разправии преди Мите Миньорецо да убие жена си, посягал и на съседите

Съдът ще гледа днес мярката за неотклонение на Димитър Димитров, който е обвиняем за убийството на съпругата си Анита Димитрова, съобщава бтв.

43-годишната жена, чието тяло беше намерено в квартал „Изток“ в Перник, е имала ограничителна заповед да не бъде доближавана от съпруга си. Въпреки това тя сама се връща при него преди два месеца.

От показания на свидетели става ясно, че между съпрузите отдавна е имало конфликти, всички под влиянието на алкохол. Димитров винаги е проявявал ревност.

Анита Димитрова е имала ограничителна заповед да не бъде доближавана от съпруга си. Въпреки това тя се връща при него преди два месеца, тъй като Димитър Димитров е казвал, „че не може да живее без нея“.

„Имало е опит за саморазправа с други съседи, дори им е разбил вратата. Един от съседите известно време е лежал в болница след нанесен побой от Димитър“, разказа Ивайло Михайлов, домоуправител на входа на блока, в който Димитър и Анита са живеели.

Той допълни, че съседи разказват, че често са чували скандали. Ивайло Михайлов разказа, че преди няколко години Димитър Димитров е претърпял трудова злополука, като е паднал от скеле. Имало е кампания за събиране на средства за лечението му.

„Жена му го водеше за ръка на разходка, лежа с него в болници. Гледаше как да се възстанови“, добави Ивайло Михайлов.

Димитър Димитров е задържан за 72 часа. В качеството си на обвиняем той отказва да разговаря с разследващите. Пред близките, пристигнали първи на мястото на инцидента, е казал, че не го е извършил той. Очакват се резултатите от аутопсията.

Братът на Анита допълни, че от години е имало инциденти и че са подавани жалби в полицията, има и ограничителна заповед.

От прокуратурата посочват, че е установено от показания на свидетели, че между съпрузите е имало конфликти и преди, всички – под влиянието на алкохол. Димитър винаги е проявявал ревност.

Братът на Анита допълни, че от години е имало инциденти и че са подавани жалби в полицията, има и ограничителна заповед.

„Предполагаме, че по някакъв начин я е накарал да се върне, защото имаше ограничителна заповед, имаше заведено дело за развод“, разказа съпругата му Анелия Свиленова.

Коментари

коментара