Бащата на убитата Анита в Перник разказва: Децата видяха всичко

Бащата на убитата в Перник Анита Димитрова – Васил, отива в апартамента, в който е извършено тежкото деяние, преди полицията. Неговият зет му се обажда с думите, че „нещо лошо се е случило“ в ранните часове на съботния ден. Бащата на жертвата разказа за случилото се във фаталната нощ.

„Димитър ми се обади в 4:15 сутрина и ми каза, че е станало нещо много лошо. Отидохме и видяхме Анита цялата в кръв, лежи на пода. Децата видяха всичко. Той не ни пускаше да влезем в апартамента. Малката внучка имаше ключ“, разказва Васил пред NOVA.

И допълва: „През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се контролира като пие. Съветвахме я да си остане при нас. Тя преди два месеца се върна пак при него. Заплашваше, че ще се самоубие, ако не се върне. Пращаше клипчета как пие препарати. За мен животът няма смисъл, но ще се боря за децата. Няма да ги оставя“.

Случаят е станал през нощта, около 4,30 ч, в жилище на улица „Ю. Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“. На мястото е намерена мъртва 43-годишна жена. Служители на полицията реагирали незабавно и с оглед на местопроизшествието е започнато досъдебно производство. Като смятан за заподозрян в извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – умишлено убийство, е задържан съпругът на жертвата.

Привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор е задържан за до 72 часа. Предстои да се изиска и постоянното му арестуване. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

След брифинг на Окръжната прокуратура в Перник стана ясно, че съпругът на убитата 43-годишна жена е имал ограничителна заповед според която мъжът й не е имал право да доближава нея и жилището, в което тя живее, за срок от 10 месеца. Обвиненият за убийството е правил опити за самоубийство.

Коментари

коментара