Френският посланик обядва салата и печено месо с кмета Станислав Владимиров и областния управител на Перник Людмил Веселинов в РЕНОМЕ!

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и областният управител Людмил Веселинов се срещнаха с посланика на Франция у нас Н.Пр. Жоел Майер.

Официалната среща се проведе в обновената сграда на Минна дирекция. Посланикът, който е говорил през цялото време на френски с преводач, е бил истински удивен от архитектурното бижу на града ни –  Дирекцията на някогашната мина, разбра zaPerniк.com.

Разбрахме още, че посланикът е посетил френско предприятие, намиращо се в района на завод „Стомана“, което произвежда различни видове газ за производствени цели.
След това, посланик Жоел Майер, заедно с областния управител на Перник Людмил Веселинов и кмета на Перник  Станислав Владимиров е обядвал в ресторант „Реноме“ в центъра на града.

По време на обяда френският посланик си е хапнал печено месо със салатка, опитал е и българска бира. Тримата са си говорели за политическата обстановка във Франция и България, както и за бъдещи инвестиции в региона.

На официалната среща присъстваха още зам.-кметовете на община Перник инж. Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев, Еманюел Болестро – ръководител на икономическата мисия към посолството на Република Франция, председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара – Стефан Делайе и директорът на камарата Весела Тодорова-Мозеттиг.

Кметът запозна гостите с икономическия профил на града и общината, като подчерта перспективите за развитието на инвестициите и производствата в Перник. По време на срещата бяха очертани и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – подобряване на икономическите връзки, съвместни мероприятия, засилване на културните връзки.

Владимиров подчерта, че в Перник се развива и важна френска инвестиция като „Air Liquide“. В хода на разговора бяха очертани и конкретни предложения за общи инициативи между Френско-българската търговска и индустриална камара и община Перник.


След срещата, която се проведе в сградата на Минната дирекция, Владимиров и гостите посетиха завода на „Air Liquide“ в града.

Предприятието, което е световен лидер в областта на газовете, технологиите и услугите за промишлеността и здравеопазването изгражда първите си мощности в града през 2009 г. и от тогава не спира да се разраства.

„В нашите дейности съчетаваме глобален опит, като вземаме предвид местните особености на нашите клиенти. Нашият ангажимент за технологично развитие и производствени възможности ни позволяват да предлагаме иновативни, глобални решения и услуги, които оптимизират работата, безопасността и опазват околната среда“, обясниха представителите на предприятието.


В края на срещата посланикът на Франция изрази задоволството си от работата на местната администрация с бизнеса и предложи побратимяването на Перник с френски град с икономически профил, сходен на града ни.

Коментари

коментара