Смелите огнеборци от Перник Радослав и Мартин получиха почетни значки заради мисията си в Турция

Снимка: БТА

Почетни значки получиха двама пернишки огнеборци по време на провелата се общинска сесия в Перник. Отличията им бяха връчени в началото на сесията на Общинския съвет в града от кмета Станислав Владимиров и председателя на съвета Денислав Захариев.

Отличията се присъдиха на Радослав Василев и Мартин Никифоров, участвали в спасителната операция след опустошителното земетресение в Турция на 6 февруари т.г.

Василев е водач на специален автомобил в пожарната служба в Трън, а Никифоров е старши пожарникар в Радомир. Двамата са от Перник и по време на бедствието бяха командировани в град Бесни, окръг Адъяман.

Кметът на Перник изрази благодарност към смелите си съграждани, посочвайки, че с действията си те са показали какво е доблест, чест и съпричастност.

„Поклон пред вас за това, че наистина бяхте солидарни с бедствието, което сполетя нашата съседка. Ние, перничани, също сме преживявали такъв ужас, но е несравним с нещастието, случило се в Република Турция“, каза Владимиров.

Освен значка, огнеборците получиха още уголемено нейно копие, както и официалното решение на Общинския съвет за награждаването им, изписано на папирусова хартия.

Василев и Никифоров казаха, че се надяват в бъдеще да няма бедствия от такъв мащаб, но изразиха готовността си да помагат, ако е необходимо, предаде БТА.

Коментари

коментара