Затягайте коланите! Полицаи на турне по училищата, учат първокласници

Ученици от Първите класове в 13 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Перник и ОУ „Христо Ботев“ – гр. Батановци бяха посетени вчера от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник.

Децата, учителите и някои родители бяха запознати с образователната кампания „Инспектори по коланите“, която стартира на 05 април тази година в ОУ „Св. Иван Рилски“ в град Перник.

Пред подрастващите органите на реда представиха презентация, която дава отговор на въпроса защо трябва да се използват колани и обезопасителни системи и причините поради които трябва да се возят на задните седалки малчуганите.

Мултимедийно представяне във вид на забавна игра даде възможност на първокласниците сами да отговорят на зададените въпроси по пътна безопасност.

На децата беше показан и кратък филм за правилното поставяне на коланите, какво се случва при нещастни инциденти ако такива не са поставени и статистика на пътния травматизъм с деца за 2022 г. в страната.

Всички получиха значки, които изобразяват деца, возещи се на задната седалка – едните с колан, а другите със столче. Целта е децата да спазват правилата за движение и да бъдат „Инспектори по коланите“ при семейните пътувания.

Предстоят посещения на още няколко училища на територията на община – Перник и в останалите общини от областта.

Коментари

коментара