Съпругът на убитата Евгения искал да я гори жива! Баща му го разубедил

Човекът, който е попаднал на куфара с останките на убитата Евгения Владимирова, ще даде показания пред Софийския градски съд тази седмица. Делото е насрочено за четвъртък, научи „Телеграф“.

33-годишната жена изчезна през октомври 2021 година. Месец по-късно тялото й беше открито в куфар край водоем в Перник.

В хода на делото досега се изясни, че на 12 октомври, ден преди да бъде убита, Евгения е била с любовник в хотел в Горубляне.

Афера

Основен подсъдим в процеса е съпругът й – 36-годишният Орлин Владимиров, а съпроцесник е баща му Пламен Владимиров.

60-годишният бивш служител на ДАНС е бил в ролята на съучастник и помагач при ликвидирането на невярната съпруга, се разбира от обвинителния акт.

Досега в хода на заседанията в съда се изясни, че Орлин е подозирал жена си, че му кръшка.

Започнал е да я следи. Проверявал редовно телефона й. Поставил камери в играчките на децата, настроил джипиес проследяване.

Дебнел я, за да я хване, и накрая успял.

Ден преди извършване на убийството я проследил с автомобила си до хотел в Горубляне, който дава т.нар. стаи за почивка.

Там Евгения била с любовника си Габриел Димитров. Мъжът свидетелства, че се запознал с убитата два месеца по-рано, докато била на почивка на къмпинг „Градина“, където изживели първата си сексафера.

Ревност

Още преди това Орлин имал намерение да изгори жива Евгения, но баща му го разубеждавал.

„Иде ми да я запаля“, това признал в чат със свой приятел, който също даде показания в съда. Чатът бил дни преди убиецът да разбере, че възлюбената му наистина му слага рога и се среща с любовник.

Освен ревност Орлин ламтял и за парите. През август двамата разполагали с близо 90 000 лева, които трябвало да бъдат вноска за покупка на жилище в затворен комплекс.

„Мотивът е материален интерес. Заради парите“, категорична бе почернената майка на Евгения Капка Чорбанова преди едно от заседанията в началото на годината./Телеграф

Коментари

коментара