Празник в кв.Проучване: обновиха детската градина

Приключиха дейностите по обновяването на филиала на Детска градина „Калина Малина“ в квартал „Проучване“.

Ремонтните бяха извършени по проект за обследване и прилагане на мерки за енергийна ефективност. С цялостното реновиране се постига клас на енергопотребление „C“ и е подобрена инфраструктурата за достъпността на деца с увреждания, съобщиха от Общинската администрация в Перник.

„В началото на мандата, госпожа Ивайлова дойде при мен и попита дали има как да ремонтираме детската градина, защото не може децата да бъдат отглеждани и обучавани в такава среда. Успяхме да превърнем старата сграда в едно прекрасно място, където децата да бъдат щастливи“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров, който откри ремонтираната детска градина.

Директорът на ДГ „Калина Малина“ Михаела Ивайлова благодари на екипа на Владимиров и екипа, управляващ проекта и припомни, че преди четири години е помолила дограмата и част от плочките на сградата да бъдат подменени.

Кметът и екипът му обаче подготвиха този прекрасен проект и детската градина вече има един нов модерен облик, който надхвърли очакванията ни“, добави тя.

По време на ремонтните дейности бяха премахнати старите фаянсовата облицовка, балатум, теракот, врати и прозорци, демонтирана е покривната изолация и са изпълнени хидроизолационните работи по покрива. Монтирана бе нова PVC дограма. Извършена бе цялостна подмяна на ВиК инсталациите, изпълнен е и цялостен ремонт на санитарните възли с нов санитарен фаянс, облицовки и настилки. Въведено е и енергоспестяващо осветление, закупени са нови мебели. В двора на детската градина пък са монтирани нови комбинирани съоръжения за игра.

Коментари

коментара