Стиви от Перник, който победи рака: Вървя без болка

Животът е по-силен от всичко – тези думи по Великден  имат особена тежест. bTV разказва за щастливата развръзка на една драматична история.

Историята на едно 15-годишно момче от град Перник –  Стивън Бориславов, който се бореше с тежката болест – рак на костите. Момчето, отдадено на футбола, прояви невероятна воля за победа над болестта и трогна стотици българи, които се обединиха, за да се съберат средства.

Година по-късно Стиви вече се движи без болки в тялото и без тежката диагноза рак на костите. Сега 15-годишното момче е здраво – преборило е коварната болест.

„Добре съм, нямам никакви болки. Движа се нормално и съм много по-добре, в сравнение с преди няколко месеца. Получих голяма подкрепа от всички българи. Родителите ми също ме окуражаваха постоянно – казваха ми да не се отказвам“, разказва днес момчето.

Болестта преобръща живота му – сега Стиви мечтае да научи чужд език, за да си намери след време добра работа. „Но най-вече искам да съм здрав“, казва още той.

Стиви е категоричен, че болестта е коварна, но с вяра всичко се преодолява.

„Нито за момент не съм се притеснявала, че Стиви няма да се справи. Имах притеснения около събирането на средствата, но с обща помощ и това преодоляхме. Важното е, че Стиви вече е здрав“, казва и неговата майка Елизабет Владова.

Съветът, който Елизабета отправя към всички родители с болни деца е да бъдат добре информирани къде децата им да получат адекватна лекарска помощ. А за Стиви предстои скоро да се върне към нормалния си начин на живот.

Вижте ВИДЕО ТУК

Коментари

коментара