ФК Миньор Перник с писмо до БФС: Този съдия дерибейства и проваля всеки мач!

Ръководството на Миньор Перник прати официално писмо до Съдийската комисия към БФС и до Комисията по феърплей и етика към централата. Повод е недоволството на перничани от съдията Георги Давидов.

Ето какво пишат от ФК Миньор:

„До СК при БФС
До Комисията по ферплей и етика към БФС

Уважаеми Господа,
На футболната среща между отборите на ФК Етьр (Велико Тьрново) и ФК Миньор – Перник (Перник), сьстояла се на 14.04.2023 г. от 15,00 ч. вьв Велико Търново, на полувремето при резултат 0:0 в сьдийската стая нахлу лицето Георги Давидов, подвизаващ се по футболните терени като „съдия“ (не случайно му слагаме кавички). Този човек, от когото цялата футболна общественост е вдигнала ръце, докато дерибейства и проваля мач след мач, си позволява вече пряко или непряко да влияе и на футболни срещи, в които не участва.

Цялата ситуация се разви пред очите на делегата на срещата, съдийския наблюдател, цялата охрана във фоайето на ст. Ивайло и беше потвърдена, и от съдиите на срещата. Считаме подобно поведение за крайно недопустимо и сме сигурни, че деянието е абсолютно забранено от структурите на БФС.

Молим за изясняване на случая! Какво е продиктувало нахлуването на лицето в съдийската стая?

Настояваме СК при БФС да вземе бързо и адекватно решение спрямо този „съдия“ , докато не е опропастил поредната среща на каквото и да е ниво в българския футбол.

ФК Миньор – Перник се ангажира по надлежния ред да информира СК при УЕФА в първия работен ден след празниците, макар че сме сигурни, че там едва ли си спомнят, че имат такъв международен съдия с оглед на „множеството“ наряди, което неуважаемия г-н Давидов получава.

Благодарим предварително и се надяваме, че този път случая няма да се потули и да отиде в някоя папка на прашен рафт. ФК Миньор – Перник е клуб с дългогодишна история и моли само и единствено за феврплей до края в битката за оцеляване вьв Втора лига на футболното ни првенство!

гр. Перник 15.04.2023 г.

С уважение: /Андриан Йосифов – Председател на УС/

Коментари

коментара