Питаха ме къде са! Бяха в шок: Жена от Радомир се притече на помощ на катастрофирали младежи

Жена от Радомир се отзова на помощ на тежко катастрофирали младежи. За това разказва самата Соня Николова на страницата си във фейсбук. 

Катастрофата се е случила на околовръсния път в град София малко след полунощ на 12-ти април.

„Прибирайки се към вкъщи, с периферното си зрение улових нещо необичайно в полето. Беше станало току що, върнах внимателно назад и бързо се притекох на помощ. Четирима младежи, можем и тинейджъри да ги наречем, Бог беше с тях и семействата им тази вечер. Помогнах им да излязат, успокоих ги … превързахме раните!
Шофирали са безрасъдно, прелетели са от едното през другото пътно платно, пропускайки огромна пътна табела и търкаляйки се в поляната. Истинско чудо, че не е имало друга кола в локалното с която да се сблъскат, че са пропуснали двата огромни пилона на табелата, както и факта, че никой от тези без колан отзад не е изхвърчал, за да го премаже колата“, разказва радомирката.

Тя споделя още, че поне поне 20 минути е отнело, докато младежите излязат, докато се осъзнаят какво става и къде се намират.

Питаха ме къде са! Бяха в шок – пише Соня. И пордължава разказа си:

„През това време никой не спря, НИКОЙ.!!!!! Колите само минаваха и оглеждаха, сигурно са цъкали с език или са правили видео за социалките, но подминаваха 4-те деца и сама жена в полето.
Може би около 30-тата минута в близък порядък спряха 2 коли с хора от ромски произход, които бяха готови да помагат. Вече се бяхме обадили, където е необходимо и само чакахме. Хората тръгнаха. След още около 20 минути спряха и 2 коли с мои съграждани, дойде и пътната помощ, помагаха с каквото могат“.

Един от младежите, който е шофирал колата се обадил на родителите си.

„Едно от момичетата, така пищеше за майка си в първите минути, че ми трябваше време да осъзная, че жената не е загинала вътре. Майката се обади, момичето хукна в далечината. Тази жена сигурно няма и да разбере за катастрофата, заради страха на това момиче. Аз днес съм благодарна, че няма да гледате в новините поредната трагедия преди голям празник. Благодарна съм, че и аз самата не изживях по-голям ужас.
Обаче не съм ви благодарна, че не спирате. Това там са хора, в случая нечии деца. Утре може да сте вие, да са вашите деца. Непонятно е за мен.

И моля ви хора, говорете с децата си, показвайте им обич и подкрепа. Трябва да знаят, да са убедени, че при нужда, каквото и да се е случило имат тая опора. Нека сте първите хора, на които се обаждат, когато имат нужда от помощ.

Помагайте бе хора, обичайте другите човешки същества. Живейте си в балончетата, но подавайте ръка и навън … там също има хора!!!!!“ – призовава Соня Николова.

Коментари

коментара