Прокуратурата разследва смъртта на Боби от Батановци, разкриха подробности

Под надзора на Окръжна прокуратура-Перник се води досъдебно производство, образувано по чл. 115 от НК. Разследват се причините за смъртта на 32-годишен мъж от гр. Батановци.

Сигнал за изчезването му е бил подаден от негови близки на 10.04.2023 г. За последен път мъжът е бил забелязан на 08.04.2023 г. пред питейно заведение в гр. Батановци във видимо нетрезво състояние. По данни на близките той е страдал от психично заболяване.

По случая е започнало незабавно издирване от органите на полицията. Около 10,30 ч. днес, 11.04.2023 г., в коритото на р. Струма, в района на гр. Батановци, е било забелязано безжизнено тяло на мъж. Впоследствие местни жители са го разпознали като издирваното лице.

По данни от първоначалния оглед на трупа в случая се касае за удавяне с давност от около два дни, като не са констатирани видими следи от насилие.

Трупът е предаден в отделението по съдебна медицина на болница в гр. Перник за извършване на оглед и аутопсия. Предстои извършване на съдебномедицинска експертиза за установяване на точната причина за настъпване на смъртта.

Към момента се извършват оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели.