РИСУНКИ С ЕНЕРГИЯ: Картини на пернишки деца посветени на Седмицата на гората украсиха Минна дирекция. Рисунката на Петър от град Трън получи специална награда от Областния управител

Областният управител на Перник Людмил Веселинов и зам.-директорът на Регионална дирекция по горите Кюстендил Димитър Здравков наградиха участниците в конкурса за детска рисунка, посветен на Седмицата на гората. Тази година темата на конкурса бе “Обичам гората и нейните обитатели”.

В 140 рисунки децата от област Перник представиха своята визия за красотата на българската гора и нейните обитатели.

„Тези рисунки трябва да бъдат виждани, защото те зареждат. И всяко дете е прокарало своята идея за опазване на природата, за защита на природата, за зелена енергия, за икономиката, която трябва да бъде вече в друга посока, в зелената посока”, заяви областният управител Людмил Веселинов.

С рисунките на децата е подредена изложба в сградата на Минната дирекция в Перник, където се състоя и награждаването.

„Тази година имаше доста добри творби и затова ни беше много трудно да отличим най-добрите. Поради тази причина решихме да определим по няколко първи, втори и трети места и също така и по няколко поощрителни награди”, каза зам.-директорът на Регионална дирекция по горите Кюстендил Димитър Здравков.

Специалната награда на областния управител на Перник отиде при Петър Игнатов от Трън./БНР

Коментари

коментара