Ученици от Перник ще правят изкуство от боклук за Деня на Земята

В Перник е обявен еко конкурс, посветен на Международния ден на Земята. Организаторите от Международния младежки център (ММЦ) в града са информирали за събитието.

Състезанието е насочено към млади хора между 18 и 29 години и има за цел да стимулира създаването на арт инсталации или изобретения от отпадъчни материали с полезна практична стойност. Участниците могат да комбинират различни материали като пластмаса, хартия, текстил, метал, дърво и др., като изработките им трябва да имат размери до един метър.

Конкурсът ще бъде разделен на две категории и предметите ще бъдат приемани на 18 и 19 април от 10:00 до 16:00 часа в офиса на ММЦ. Еко творбите ще бъдат журирани и подредени в изложба, а резултатите ще бъдат обявени на 24 април.

Победителите в двете категории ще получат възможността да посетят Младежкия център в Драмен, Норвегия, като част от младежка група, която ще бъде там между 21 и 24 юни.

ММЦ в Перник не е за първи път, когато организира подобна инициатива. През март те организираха модулно обучение по хотелска анимация, където бяха засегнати теми като протичането на един аниматорски ден, методи за провеждане на спортни и социални активности, детска анимация, вечерна шоу програма, работа в екип и етика на поведение по време на работа. Бъдещите аниматори научиха как да говорят по-убедително и въздействащо пред публика.

Коментари

коментара