Великденско яйце с българска шевица спечели конкурса ПИСАНО ЯЙЦЕ в Перник

Учениците от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ се наредиха на първо място на традиционния великденски конкурс „Писано яйце“, който се проведе в Двореца на културата.

Състезанието е от най-очакваните и любими в района на Перник и традиционно се прави преди Великденските празници.

Второто място грабнаха учениците от ОУ “ Св.Св. Кирил и Методий “ – с. Драгичево, а третото място бе за възпитаниците на VI СУ „Св.Св. Кирил и Методий“.

На събитието се явиха участници от множество пернишки училища, като всяко от тях трябваше да изрисува четири яйца и да ги представи по най-хубавия начин. Жури с председател художникът Елена Темелкова, оценяваше творбите на децата, а малките танцьори от ансамбъл „Граовче“ и възпитаници на школите на Обединения детски комплекс се погрижиха за доброто настроение на всички гости.

Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков откри събитието и благодари на всички деца за това, че продължават тази прекрасна традиция. Той призова участниците да използват своето въображение и талант, за да създадат най-красивите великденски яйца.

Традиционният великденски конкурс „Писано яйце“ е организиран от години наред и едно от най-популярните събития в град Перник. Участието в него е възможност за учениците да покажат своя талант и креативност и да се забавляват в приятелска атмосфера.

Още снимки от конкурса можете да разгледате ТУК