Общински съветник от Радомир прави Исторически музей от сградата на бившето поделение

Радомир е на път да се сдобие със свой исторически музей по идея на Светослав Кирилов, който е председател на общинския съвет в града, разбра zaPernik.com.

Идеята му е отдавна, но едва сега среща съдействие в лицето на зам.областната управителка на Перник Илинка Никифорова да се предприемат стъпки по европейските програми. Идеята е да се ремонтира уникалната като архитектура сграда на старото поделение в град Радомир и тя да се превърне в Исторически музей и зона за отдих.

„Недопустимо е историята на града ни да отлежава в мазетата на пернишкия музей. Ние трябва да я показваме и с право да се гордеем с нея„, категоричен е Кирилов.

Ето какво пише Светослав Кирилов – председател на общинския съвет в Радомир:

Дадох началото на една моя отдавнашна идея и мечта. Сградата в която се помещава щаба на бившето поделение( архитектурна сграда с регионално значение) и прилежащите площи да се превърне в Исторически музей и зона за отдих. Радомир е горд град с богато минало и славни герои. Недопустимо е историята на града ни да отлежава в мазетата на пернишкия музей. Ние трябва да я показваме и с право да се гордеем с нея. Благодаря за съдействието на Зам. областния управител г – жа Илинка Никифорова, затова че прие идеята и бързо организира среща с екип работещ по европейски програми и с европейски средства. Убеден съм в реализацията. Пътя е дълъг и може и да не ми стигне времето, но се надявам хората след мен да го доведат докрай. Дължим го на нашите предци. Надявам се, че ме подкрепяте в тази не лека мисия. Дано се радваме заедно след година, две.

Коментари

коментара