Маратон на четенето в пернишката библиотека

Интересни събития в Регионалната библиотека за Националния маратон на четенето

С куп интересни събития за малките си читатели се включва пернишката библиотека „Св. Минков“ в започващия национален маратон на четенето „Походът на книгите“. Всички събития през седмицата са посветени на Международния ден на детската книга-2-ри април.

Библиотекарите са подготвили интересна програма, включваща не само четене на любими детски автори, но и забавни състезания и творчески предизвикателства. В състезанието „Кула от книги“ ще има надпревара в азбучно подреждане на прочетени книги. В „Градина на добротата“ учениците ще търсят интересни цитати в книги и ще оставят свои послания за доброто. Ще има щафетно четене на детски книги от любими български автори, а специално за първокласниците ще бъде направена екскурзоводска обиколка, наречена „В Двореца на книгите“. Инициативата „Слушайте ушички, работете ушички“ е за най- малките. С нея библиотекарите ще гостуват в няколко детски градини в Перник.

Годишно детския отдел на Регионалната библиотека посещават близо 400 читатели. Предпочитаните от подрастващите четива са фентъзи и тийн романите.

Сред харесваните от тях автори са и съвременни български писатели като Милен Хальов, Юлия Спиридонова, Мартин Колев и други.