Как започна изборният ден в Пернишко

Снимка: БГНЕС

Изборният ден започна в спокойна обстановка

Изборите за Народно събрание започнаха в спокойна обстановка в Пернишка област. Предприети са всички мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване спокойното протичане на изборния ден. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално.

Към 07,00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборния процес. За сигурността на охраната на изборните секции са ангажирани служители на ОДМВР – Перник, ГДГП и РДПБЗН, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Създадени са дежурни групи, които да реагират при извършено престъпление, свързано с изборите или такова от общ характер.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Перник и в РУ ще работят от 08, 30 до 19, 30 ч.. Те ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок, с оглед упражняване на избирателните права на гражданите. До момента са издадени 6 такива.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и такива, употребили алкохол или други упойващи вещества.

Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

При възникнали нередности могат да се подават сигнали на тел. 112 или на горещата телефонна линия, предоставена от МВР – 02/ 9011298 и e-mail:[email protected].

Органите на прокуратурата също приемат сигнали за изборни нарушения.

Коментари

коментара