Аутопсията на Емил Боев и първа версия за смъртта му

Аутопсията на Емил Боев, който бе открит мъртъв в пернишко шламохранилище в квартал Бела вода приключи. Тя показва, че по тялото на Боев няма травматични увреждания.

Първоначалната версия за настъпилата смърт е, че младежът се е подхлъзнал, паднал е във водата и се е удавил.

Въпреки това е назначена допълнителна експертиза, която ще трябва да установи дали смъртта действително е настъпила от удавяне или младежът е бил отровен и хвърлен във водата.

Емил Боев изчезна преди 62 дни по време на фестивала Сурва в Перник. Оттогава той бе обявен за издирване, като в акцията се включиха и доброволци. Към момента на издирването освен видео, на което младежът е заснет в неадекватно състояние, нямаше нито следа от него.

Вчера трупът на Емил е изплувал от шламохранилище в квартал Бела вода. Тялото било забелязано от  преминаващи, които сигнализирали в полицията.

Веднага е била назначена ДНК експертиза, за да се установи дали това действително е Боев. Фактите обаче показвали жестоката истина, че точно това е изчезналият преди два месеца младеж – по открита татуировка. В дрехите е открита и личната му карта, а по-късно и близките разпознали Емил.

 

Коментари

коментара