Прокуратурата потвърди новината на ZaPernik.com: Трупът е на Емил Боев! Вчера около 18.45 едно лице, което се е разхождало по брега, е видяло тялото

Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че това е именно тялото на Емил Боев. След като е намерен, същата вечер около 10.30 са били уведомени от органите на полицията близките. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят трупа. Те също са потвърдили. Това съобщи на брифинг Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник по повод намереното вчера тяло в езеро в квартал на Перник.

При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие. Днес ще бъде извършен оглед и аутопсия.

Районът на язовира, където беше намерен трупът, е обхождан, уточни тя. Стоилова отказа да прави предположения защо едва сега тялото е намерено.

При такива случаи трупът първо потъва и след определено време изплува. Както беше във Варненското езеро. Зависи от метеорологичните условия. За всеки случай си е специфично. Но между 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността и това е причина да не бъде забелязан, макар че е правен многократно обход с дронове“, заяви Венцислав Алексов, говорител на ОД на МВР гр. Перник.

Въпреки че в дрехите на намереното тяло е открита личната карта на Емил Боев и неговите близки са го разпознали, ще бъде направена и ДНК експертиза.

Вчера около 18.45 едно лице, което се е разхождало по брега, е видяло трупа и е сигнализирало“, обясни Алексов. „Трябваха ни няколко часа, за да бъдем малко по-категорични, че това е лицето“, добави той.

Той посочи, че в това езеро условията за претърсване от обикновени водолази били много трудни и затова били ангажирани специални водолази от военноморските сили. Те трябвало да пристигнат във вторник.

Просто времето сега помогна да спестим тази процедура“, посочи Алексов.

Според окръжния прокурор, още в нощта на изчезването на Боев на записите от камерите се виждало, че той се е движел и няма никаква пречка да е стигнал до язовира движейки се.

По думите ѝ, тялото е било сравнително добре съхранено. „Предполагам поради студа“, обясни тя.

Езерото е било замръзнало през по-голямата част от издирването. Вероятно и това е причината тялото да изплува едва на 62-ия ден.

Коментари

коментара