Деца засаждат Училищна гора в Перник по повод Седмицата на гората

На 3-ти април от 10.00 часа в Западен градски парк гр. Перник, ученици от ОУ “ Св. Иван Рилски“ град Перник съвместно със служители от РДГКюстендил, Държавно горско стопанство – Радомир и община Перник ще участват в създаване на училищна гора в района на градския парк.

Инициативата е част от събитията, посветени на Седмицата на гората – 2023 г.

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година тя ще се проведе от 3 до 9 април под мотото: „Довери се на лесовъда!“

Горските структури в цялата страна организират кампании, свързани със залесяване и почистване на горските територии. Горските педагози ще проведат образователни игри и събития с деца от училища и детски градини в цялата страна. „Ден на отворените врати“ се предвижда на територията на регионалните дирекции по горите.

Първите кампании, посветени на празника вече са в ход. В отговор на конкурсите, обявени от горските структури, децата изпратиха стотици творби, посветени на гората, публикувани на фейсбук страниците на дирекциите на природни паркове, държавните предприятия и регионални дирекции по горите.

Цялата програма за Седмица на гората вижте на официалната страница на Изпълнителна агенция по горите:
http://iag.bg/news/lang/1/id/17858/display

Коментари

коментара