Трънчанки СПАСИХА дива птица, извозиха я до София с пътническо бусче, където получи помощ

Група трънчани са участвали в спасяването на пострадала нощна граблива птица, която предполагат, че е от защитен вид, съобщи Цветана Маркова.

Птицата е била намерена от трънчанката Сабина Гълъбова, която с намирането и установила, че животното е зашеметено. Пострадалата птица била на пейка пред сградата на местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Сабина Гълъбова потърсила съдействие в читалището, където било оставено дивото животно.

Отзовава се Борислава Цонева, която хваща птицата и я приютяваме в читалището. Птицата е със счупено краче и ударена в главата, което я е зашеметило”, разясни Цветана Маркова за сайта zapadno.com.

Сабина Гълъбова се свързала с неправителствената организация “Дивите животни”, която помага на пострадали диви животни. Трънчанката, която открила птицата, уговорила тя да бъде транспортирана до София с пътническите бусчета. Пострадалото животно е очаквано на автогарата в квартал “Овча купел” от доброволци от организацията, които впоследствие я поемат и транспортират в клиника за лечение.

Снимки: Цветана Маркова

Коментари

коментара