Кметицата на кв. Изток Десислава Стоянова влезе в час при петокласници от 10-то ОУ

Днес, 28 март 2023 г., в четвъртия час на гости на учениците от 5 „в“ клас в Десето основно училище „Алеко Константинов“ дойде кметът на квартал „Изток“ госпожа Десислава Стоянова.

Кметицата се срещна с децата по повод националната инициатива „Известни личности четат на учениците откъси от любими книги“. Десислава Стоянова е откликнала на поканата и се е включила в иницитивата. Тя дори споделила с учениците, че любимата й детска приказка е „Пепеляшка“.

Стоянова е заподнала петокласниците с интересни моменти от сюжета на романа „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма – баща и коментирала необходимостта от четене на книги, тъй като мъдростта в тях е важна за бъдещия живот и изграждането на младите хора като личности, съобщи до zaPernik.com класният ръководител на 5 „в“ – Даниела Йорданова.

Впечатление направило на присъстващите и това, че кметицата се ръкувала с всеки ученик в знак на уважение и обещала да покани малчуганите да разгледат кметството.

На срещата са присъствали директорът на училището г-жа Десислава Стефанова и класният ръководител на 5. „в“ клас Даниела Йорданова.

Учениците разказаха за любимите си книги, споделиха за какво мечтаят и останаха очаровани от срещата, споделя още госпожа Йорданова.

Коментари

коментара