Посланикът на Виетнам в Перник: Поиска да се снима с Харамиите в Дирекцията

Посланикът на Виетнам в България Н. Пр. До Хоанг Лонг посети град Перник вчера. Той беше и един от многото госит на града, който пожела да се снима до внушителната картина „Харамии“ на Христо Берберов, която е на съхранение в Дирекцията на Перник. 

Н. Пр. До Хоанг Лонг бе посрещнат в града ни от областия управител Людмил Веселинов и неговата заместничка Илинка Никифорова.  Посланикът се запозна с икономическия и културния профил на областта, с богатата история, бурното развитие на пернишкия край през XX век, както и перспективите за бъдещо развитие.

Заедно с областния управител, посланикът на Виетнам обсъди предстоящата Междуправителствена сесия в края на месец април, по време на която ще бъде сключен и меморандум за сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук, Виетнам.

Очакват се в бъдеще да  се организират и конкретни културни прояви, ккато и да се посдобрят икономическите връзки между двата града.

Посланик Н. Пр. До Хоанг Лонг оцени по достойнство безценните експонати на изобразителното изкуство, които са изложени в залите.

В края на визитата гостите изявиха желание за обща снимка пред уникалния шедьовър на Христо Берберов „Харамии“.

Коментари

коментара