Какво мислят хората? Ново кръгово изграждат на опасно кръстовище в Перник

От началото на тази седмица започна подготовка за изграждане на временно кръгово движение в квартал Изток. Очаква се едно от най-натоварените кръстовища в квартала между ул. „Юрий Гагарин“, ул. „Карл Маркс“ и ул. „Ставропол“ да се превърне в кръгово. Кръстовището е известно и като района на старата Баня.

Кръстовището е едно от най-рисковите в града, на него неведнъж са ставали пътни произшествия.

Кварталци са доволни от новото пособрение и повечето подкрепят създаването на кръгово в този район.

„Хайде стига с тези ,кръгови’,че вече ми се ,завива’ свят!“ – пише Симеон. Според други недоволни граждани в района има проблем с пресичането, а не със задръстването, за да се прави кръгово и допълнително да се спират колите.

Но нещата не стоят точно така, тъй като много жители излизащи от квартала в натоварен час трудно се включват към главния път.

„Вчера точно това коментирахме – спешната нужда от изграждането на кръгово там, сутрин и вечер по 20мин неможе да се излезе от кръстовището.Това кръгово ще реши проблема на всички живеещи от двете страни на Юри Гагарин“ , коментира Кирил. Той допълва, че в историята на този участък има доста бутнати коли и пешеходци.

„Смятам, че точно там е много важно да го има. Преди месец бутанаха човек там, никой не е толерантен към пешеходците пресичащи, подчертавам на пешеходната пътека, нито толерантност към излизащите от преките. На всякъде махат светофари и правят кръгови, явно само на Перничанина, няма сгода. Хората сме свикнали да търсим проблем във всяко решение. Браво, подкрепям това решение за безопасността на гражданите. Успех“ – пиши В.Г.

„Този вариант е най удачен за пресичане на улици с голям трафик. В Ниш има най малко 8-10 кръгови кръстовища…“ – коментира Борислав.