Младо момче от Перник се нуждае от ПОМОЩ за да живее: 15-годишният ПАВЕЛ се влошава, а диагноза няма

15-годишният Павел от Перник страда от заболяване на съединителната тъкан и вече е с няколко операции. За съжаление лечението му в България е безрезултатно и затова семейството му се е насочило за лечение в Турция. На момчето се правят изследвания, след които ще бъде ясна точната сума за лечението му. Тя обаче няма да е малка. Затова сеймейството на Павел призовава за помощ, като вече е отворена дарителска сметка. 

Ето какво пише бащата на Павел: 

„Някои от вас вече знаят, за други тази пост ще бъде изненада. Синът ми Павел (на 15г.) От години има здравословни проблеми. В последните 2 години моето семейство и той се сблъскахме с невъзможността на здравната ни система да се лекува в България. След години ходене по лекари и направени общо 8 операции (6 на краката) и (2 на ръката), детето ми се влошава, а все още няма окончателна диагноза. Води се съмнение за Марфан подобен синдром-заболяване на съединителна тъкан. Това ни накара да потърсим лечение в Турция.

В следствие на заболяването му през години той получи други увреждания: луксация на дясна патела; митрален клапан пролапс; хиперметропия; пектус каринатум; кифоза (сколиоза). Първоначалната сума предоставена от клиника в Турция за генетични изследвания я поехме ние неговото семейство. След преглед в болницата се установява, че последната операция направена в България е неуспешна. Необходими са допълнителни изследвания, които трябва да му се направят и те ще определят сложността и стойността на неговото лечение и предстоящоте операции. След уточняване на диагнозата е възможно повече от една операция. Излишно е да казвам, че безрезултатно лечение в България, също костваше не малко финансови средства за нас.

В момента аз и моето семейство сме в невъзможност тази сума да бъде събрана за изследванията и предстоящата интервенция. Точната сума която ще бъде необходима за лечението му ще бъде ясна след направените изследвания които са на стойност 5000лв (2470 евро). След излизане на резултатите ще бъде ясна точната сума за неговото лечение.

Вече и тази сума е непосилна за нас. Изключително трудно е за мен и моето семейство да го изречем но ви молим за помощ. За да може Павел да оздравее.

Дарителска сметка: 0000000029783755
IBAN: BG48STSA93000029783755
BIC: STSABGSF

Който няма възможност да помогне финансово нека сподели поста за да може детето да бъде излекуване.“

Коментари

коментара