ДРОГИРАНИ и ПИЯНИ до козирката шофьори КАРАТ из Перник. Перничанин е спрян с рекордните 2,81 промила алкохол в кръвта

Пияни и дрогирани до козирката шофьори карат из Перник . Седем са бързите производства започнати през почивните дни в региона. А колко още пияници зад волана не са засечени?

22-годишен радомирец е задържан за притежаване на наркотични вещества. Познатият на полицията младеж бил проверен на 17 март в центъра на гр. Радомир. При направения му личен обиск в него са открити и иззети 3 бучки бяло прахообразно вещество и саморъчно свита цигара. Полевият тест показал, че става въпрос за амфетамин и канабис. Задържан е за до 24 ч. и работата по случая продължава.

Отново на 17 март, в радомирското с. Извор бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 47-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени 2, 19 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

Три топчета суха зелена листна маса са открити у 41-годишен брезничанин. Мъжът бил проверен на 17 март, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град. Тестът показал, че това е марихуана. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и действията по разследването продължават.

С 1, 55 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Опел“ украински гражданин със статут на временно пребиваващ в страната. Мъжът бил проверен на 18 март, в центъра на областния град. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

24-годишен жител на пернишкото с. Студена е шофирал лек автомобил „Сеат“ след употребата на канабис. Младежът бил проверен на 18 март, в пернишкия кв. „Изток“. Задържан е за до 24 ч. и работата продължава.

С 2, 81 промила алкохол в издишания въздух е шофирал лек автомобил „Мерцедес“ 63-годишен перничанин. Мъжът бил проверен вчера, на ул. „Бл. Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч.

37-годишен перничанин е управлявал лек автомобил „БМВ“ след употреба на канабис и амфетамин. Проверен е вчера, на ул. „Мл. Стоянов“ с посока на движение към ул. „Бучински път“ в град Перник. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.