Спец полицейска операция се провежда в Пернишка област

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на ОДМВР – Перник. В операцията са включени сили на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“.

Изградени са и 10 временни контролно- пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Към 11,00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 лица. Установен е 40-годишен перничанин, седнал зад волана на лек автомобил „Мазда“ след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Водач на друг лек автомобил е с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Обобщени данни от резултатите ще бъдат предоставени в късния следобед, съобщават от полицията.

Коментари

коментара