Поредното СМЕТИЩЕ над квартал ТЕВА бе ИЗРИНАТО

Снимка: Фейсбук

Огромно нерегламентирано сметище, за което сигнализираха жителите на квартал Тева вече е почистено. Това споделиха самите те с благодарност. 

От Община Перник са почистили терена и в момента няма нито един боклук. Докога обаче ще е така – питат се тевенчани, като знаят психологията на някои съграждани.

Сметището бе образувано по пътя за езерото Урса и местността „Патичарника“. Това е и пътят за градското сметище, но явно някой го е домързяло да отиде до него и да изхвърли боклуците си там и го е направил на самия път.

В този район жители на Тева често се разхождат с деца и домашни любимци, но от всеки храст изскача не заек, а боклук. Така е от години. Неотдавна жителите на Тева организираха бригада за почистване на района на гората, в която се включи и Община Перник. Бяха събрани и изринати тонове боклуци.

За съжаление обаче все някой се намира да използва природата на квартала за сметище. Хората вече така са афектирани, че някои от тях заплашват със саморазправа към онези, които с бусове и камиончета идват и изхвърлят строителни отпадъци и стара покъщина. Според тевенчани необходимо е да се сложат камери, които да ловят „мизерниците“ и да те да се глобяват солено.

 

Коментари

коментара